Filodegspaj med spenat och fetaost

Tillagningstid
40

Portioner
4

Ingredienser

  • 250 g Filodeg (kyld eller fryst och tinad)
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 150 g fetaost
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt & svartpeppar

Recept

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper.

Lägg filodegsark omlott i cirka 7 lager i formen och pensla med rapsolja mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.

Skölj och slunga spenaten och bryt fetaosten i grova bitar.

Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa med någon minut.

Rör samman crème fraiche, yoghurt och majsstärkelsen smaka av med salt och peppar.

Häll på crème fraiche och yoghurtblandningen i pajskalet och fördela lök och spenatfräs samt fetaosten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Hinner du inte själv med att stå i köket och laga rätten? Den finns naturligtvis som en färdig Felixprodukt i din butik.