Vegetarisk Pytt

Vår goda pytt passar hela familjen och är gjord på svensk potatis, grillad paprika, gul-och orange morot, kikärter och edamamebönor. Den är gjord på bra råvaror utan tillsatser och tillagas lokalt i Skåne. Se tips på goda serveringstillbehör längre ned på sidan!

Tillagning

Stekpanna: Pytten bör tillagas direkt från fryst. Hetta upp pannan med lite olja, tillsätt pytten (en påse) och stek på medelhög till hög värme. Vänd pytten ofta så att den inte bränns vid. Pytten är färdig efter ca 15 minuter och när den har fått fin stekyta.
Ugn (225°C): Värm ugnen. Fördela en påse fryst pytt på en ugnsplåt. Värm mitt i ugnen i ca 20 minuter. Pytten är färdig när den är riktigt varm och fått fin färg.

Näringsvärde

Per 100 g Per portion, 350 g
Energi, kJ 462 1616
Energi, kcal 110 386
Protein, g 4,3 15
Kolhydrater, g 12 43
Varav sockerarter, g 3,4 12
Fett, g 4,2 15
Varav mättat, g 0,4 1,4
Motsvarar som salt, g 0,8 2,8
Fiber 2,9 10

Innehåll

Potatis (26%), gul och orange morot (23%), edamamebönor (SOJABÖNOR) (16%), kikärter, grillad röd paprika (10%), lök, worcestershiresås (rödvinsvinäger, vatten, socker, lök, kryddor (chili, vitlök), salt, kryddextrakt (bl.a. libbsticka, muskot)), rapsolja, salt.