Stor Ost & Skinkpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. Felix Ost och Skinkpaj har ett sprött pajskal som bakas med smör för den goda smaken skull. Pajen har en krämig fyllning av ost, skinka, broccoli och mozzarella och är alltid tillagad med färsk grädde och mjölk. Passar bra som en större lunch på jobbet eller som snabb middag. I Felix Ost & Skinkpaj kommer köttet alltid från svenska gårdar. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100 g 1 paj 300g
Energi, kJ 1180 3541
Energi, kcal 282 846
Protein, g 13 38
Kolhydrater, g 14 42
Varav sockerarter, g 1,6 4,9
Fett, g 19 58
Varav mättat, g 12 35
Motsvarar som salt, g 1,1 3,4

Innehåll

Ost och skinkpaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
Fyllning: OST, MJÖLK, ÄGG, rökt skinka (griskött, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E450), antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250) och rökarom), GRÄDDE, broccoli, MOZZARELLAOST, stärkelse, salt, kryddor och kryddextrakt (vitlök och svartpeppar).
Till en paj har använts 14% ost, 12% rökt skinka, 6% broccoli och 3% mozzarellaost. Totalt har 17% ost använts.