Skaldjurspaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Skaldjurspaj har en krämig och smakrik fyllning gjord på räkor, dill, färsk grädde och mjölk. Det spröda pajskalet bakas med smör för den goda smakens skull. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1208 2657
Energi, kcal 289 635
Protein, g 11 24
Kolhydrater, g 16 35
Varav sockerarter, g 1,4 3,1
Fett, g 20 44
Varav mättat, g 12 26
Motsvarar som salt, g 0,99 2,2

Innehåll

Skaldjurspaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
Fyllning: ÄGG, MJÖLK, OST, RÄKOR, GRÄDDE, KRABBA, stärkelse, dill och naturlig fiskarom (innehåller FISK). Till en paj har använts 14% räkor och 3% krabba, totalt 17% skaldjur.