Skaldjurspaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Skaldjurspaj har en krämig fyllning med räkor, dill och färsk grädde och mjölk i ett sprött pajskal. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - För bästa resultat värm pajen i sin aluminiumform i ca 3,5 minuter. Det går även bra att värma pajen på en tallrik i lika många minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Ta ut den frysta pajen ur sin form - Placera pajen på en plåt mitt i ugnen och värm 25-30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1208 2657
Energi, kcal 289 635
Protein, g 11 24
Kolhydrater, g 16 35
Varav sockerarter, g 1,4 3,1
Fett, g 20 44
Varav mättat, g 12 26
Motsvarar som salt, g 0,99 2,2

Innehåll


Skaldjurspaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
Fyllning: ÄGG, MJÖLK, OST, RÄKOR, GRÄDDE, KRABBA, stärkelse, dill och naturlig fiskarom (innehåller FISK). Till en paj har använts 14% räkor och 3% krabba, totalt 17% skaldjur.