Ravioli i köttfärssås

Felix Raviolikuddar i mustig köttsås är en lättlagad och god middag för stora och små. Bara att värma och servera. Innehåller inga konserveringsmedel.

Tillagning

Tillagning i kastrull. Värm under försiktig omrörning. Smaka ev av med färska örter som basilika, salvia eller vitlök. Servera gärna med sallad och riven ost.
Tillagning i mikrovågsugn. Värm i en skål med lock på hög effekt (max 750 W) 3-4 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g per portion (280 g)
Energi, kJ 356 997
Energi, kcal 85 238
Protein, g 3,1 8,7
Kolhydrater, g 10 28
Varav sockerarter, g 2,6 7,3
Fett, g 3,2 9,0
Varav mättat, g 0,7 2,0
Motsvarar som salt, g 1,1 3,1

Innehåll

Ravioli: DURUMVETEMJÖL, vatten, nötkött, ÄGG, VETEMJÖL, lök, salt, rapsolja, tomatpuré, kryddor (bl.a. vitlök), socker och jäst. Köttfärssås: Vatten, tomatpuré, champinjoner, griskött, morötter, lök, rapsolja, socker, salt, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl), kryddor (bl.a. chili, koriander, spiskummin, peppar och vitlök), jästextrakt och kryddextrakt. Kan innehålla spår av MJÖLK. Till Ravioli i köttfärssås har använts 6,4% gris- och nötkött.