Potatisgratäng

Krämig potatisgratäng gjord på 100% svensk potatis från utvalda odlare. Gjord på potatis, grädde, ost och lök och räcker till hela familjen!

Tillagning

I ugn
Potatisgratängen blir bäst om du tillagar den direkt från djupfryst. Häll ut önskad mängd potatisgratäng i en ugnssäker form. (Välj en form så stor att potatislagret blir ca 3 cm djupt.) Grädda gratängen i 225°C, 25-35 minuter. Strö gärna över lite riven ost mot slutet av gräddningen. Vid tjockare lager av potatis, öka gräddningstiden och vid tunnare lager, minska tiden. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämplig tid och temperatur därför kan skifta något.

Näringsvärde

100 g portion (250 g)
Energi, kJ 480 1200
Energi, kcal 110 290
Protein, g 4,0 10
Kolhydrater, g 12 29
Varav sockerarter, g 1,5 3,9
Fett, g 5,5 14
Varav mättat, g 3,4 8,5
Motsvarar som salt, g 0,9 2,3

Innehåll

Svensk potatis, GRÄDDE (18%), vatten, MJUKOST (8%) (OST, vatten, SMÖR, SKUMMJÖLKSPULVER, smältsalt natriumfosfat, naturlig arom, citronsyra), OST (7%), lök (4%), förtjockningsmedel (modifierad potatisstärkelse och xantan), salt och kryddextrakt (peppar och vitlök).

Tips!

Passar både till vegetariskt och kött. Portionera den frusna gratängen i ugnsfasta portionsskålar och toppa med smakrik ost innan du tillagar gratängen i ugn. Perfekt till bjudningen.