Potatisbullar 810g

Felix Potatisbullar är gjord på finriven svensk potatis och tillagat i rapsolja för att bli krispigt goda. En äkta husmanskostklassiker. Tips! Felix Rårörda Lingon passar utmärkt till våra potatisbullar.

Tillagning

I ugn. Potatisbullar blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Lägg potatisbullarna i en långpanna. Värm mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är genomvärma och har fått fin färg. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämplig tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden potatisbullar påverkar också tillagningstiden. I stekpanna. Stek potatisbullarna i lite matfett på svag värme, 10-15 min.

Näringsvärde

100 g portion (220 g)
Energi, kJ 668 1470
Energi, kcal 160 351
Protein, g 2,5 5,5
Kolhydrater, g 22 48
Fett, g 6,8 15
Motsvarar som salt, g 1,0 2,2

Innehåll

Potatis*, rapsolja, potatispulver, salt, druvsocker och svartpepparextrakt.
*Svenskt ursprung

Tips!

Servera exempelvis med grillad grön sparris, hyvlad parmesan, ruccola och ett citronsmör med chili.