Pommes Frites

Felix Pommes Frites är gjord på 100 % svensk potatis skuren i räfflade strimlor och friterad i fin rapsolja.

Tillagning


I ugn
Pommes Frites blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Bred ut Pommes Frites i en långpanna. Värm mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Rör om då och då. Salta lätt och servera. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämplig tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden Pommes Frites påverkar också tillagningstiden.
I stekpanna
Värm Pommes Frites i lite matfett på svag/medelstark värme i ca 5-10 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (200 g)
Energi, kJ 650 1300
Energi, kcal 150 310
Protein, g 2,6 5,2
Kolhydrater, g 26 52
Fett, g 3,8 7,6

Innehåll


Potatis*, rapsolja och druvsocker.
*Svenskt ursprung

Tips!

Prova att mixa provencalska örter med olja, kapris och citronskal. Slå örtmixen över dina pommes frites innan servering.