Ost & Skinkpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Ost och Skinkpaj har en krämig fyllning, smakrik ost och rökt skinka i ett sprött pajskal. Gjord på färsk grädde och mjölk. En av våra mest omtyckta varianter. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med svenska ägg och svenskt kött. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - För bästa resultat värm pajen i sin aluminiumform i ca 3,5 minuter. Det går även bra att värma pajen på en tallrik i lika många minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Ta ut den frysta pajen ur sin form - Placera pajen på en plåt mitt i ugnen och värm 25-30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1238 2723
Energi, kcal 296 651
Protein, g 11 24
Kolhydrater, g 16 35
Varav sockerarter, g 1,6 3,6
Fett, g 21 46
Varav mättat, g 13 28
Motsvarar som salt, g 1,1 2,4

Innehåll

Ost och skinkpaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
Fyllning: OST, rökt skinka (skinka, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E450), antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250) och rökarom), MJÖLK, ÄGG, GRÄDDE, stärkelse, salt och svartpepparextrakt. Till en paj har använts 19% ost och 15% skinka.