Ost & Skinkpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Ost och Skinkpaj har en krämig fyllning, smakrik ost och rökt skinka i ett sprött pajskal bakat med smör. Gjord på färsk grädde och mjölk. En av våra mest omtyckta varianter. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med ägg från svenska frigående höns och svenskt kött. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1238 2723
Energi, kcal 296 651
Protein, g 11 24
Kolhydrater, g 16 35
Varav sockerarter, g 1,6 3,6
Fett, g 21 46
Varav mättat, g 13 28
Motsvarar som salt, g 1,1 2,4

Innehåll

Ost och skinkpaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
Fyllning: OST, rökt skinka (skinka, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E450), antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250) och rökarom), MJÖLK, ÄGG, GRÄDDE, stärkelse, salt och svartpepparextrakt. Till en paj har använts 19% ost och 15% skinka.