Mozzarella & Körsbärstomat

Visst ska det vara både gott och enkelt att äta vegetariskt! Felix Veggie är ett sortiment vegetariska rätter som både mättar och smakar fantastiskt.

Mozzarella & Körsbärstomat är en lakto-ovo-vegetarisk paj med en krämig fyllning gjord på mozzarella, ägg från svenska frigående höns och färsk mjölk och grädde. Pajen är fylld med körsbärstomat, spenat och basilika som toppas av en röd pestocreme. Vi bakar vårt pajskal med smör för att få den bästa smaken, en fin gräddning och rätt sprödhet. Smaklig Måltid! Glada Hälsningar FELIX.

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g 210 g
Energi, kJ 1137 2387
Energi, kcal 272 570
Protein, g 7,7 16
Kolhydrater, g 18 38
Varav sockerarter, g 2,1 4,4
Fett, g 19 39
Varav mättat, g 11 24
Motsvarar som salt, g 0,85 1,8

Innehåll

Ost- och tomatpaj
Ingredienser:
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
Fyllning: ÄGG, MJÖLK, mozzarellaOST, körsbärstomat, spenat, GRÄDDE, tomat, vatten, OST, färskOST, stärkelse, soltorkad tomat, basilika, tomatpuré, rapsolja, salt, kryddor och kryddextrakt (bl.a. vitlök och svartpeppar).
Till en paj har använts 10% mozzarellaost, 8% körsbärstomater och 7% spenat.