Mexikansk Tacopaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Mexikansk Tacopaj är en mexikanskinspirerad paj med tacokryddad köttfärs, cremé fraiche, majs, paprika och sting av jalapenopeppar i ett sprött pajskal bakat med smör. En av våra mest populära pajer! Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med ägg från svenska frigående höns och svenskt kött. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1484 3266
Energi, kcal 355 781
Protein, g 8,7 19
Kolhydrater, g 22 49
Varav sockerarter, g 2,2 4,8
Fett, g 26 57
Varav mättat, g 15 34
Motsvarar som salt, g 0,98 2,2

Innehåll

Tacokryddad köttfärspaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
FYLLNING: CREME FRAICHE, stekt nötfärs (nötkött, vatten, VETEMJÖL, salt), OST, vatten, gul lök, röd paprika, tomat, majs, kryddor (bl.a. vitlök, chili, spiskummin och oregano), jalapeño, socker, salt, stärkelse och naturlig arom.
Till en paj har använts 17% crème fraiche, 17% nötkött, 4% röd paprika och 3% majs.