Köttfärspaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Köttfärspaj har ett sprött pajskal bakat med smör som fyllts med smakrik köttfärs, champinjoner, tomat och lite vitlök. En oemotståndlig god Felixklassiker. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med ägg från svenska frigående höns och svenskt kött. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (215 g)
Energi, kJ 1339 2879
Energi, kcal 320 688
Protein, g 10 22
Kolhydrater, g 21 44
Varav sockerarter, g 1,6 3,5
Fett, g 22 47
Varav mättat, g 13 28
Motsvarar som salt, g 0,96 2,1

Innehåll

Köttfärspaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
FYLLNING: Stekt nötfärs (nötkött, vatten, VETEMJÖL och salt), OST, tomatpuré, vatten, stekt lök (lök och rapsolja), champinjoner, tomat, kryddor (bl.a. svartpeppar, vitlök och basilika), salt och naturlig arom. Till en paj har använts 16% stekt nötfärs och 12% ost.