Klassiska Köttbullar

Tillagning


Stekpanna: Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek köttbullarna från fryst på medelhög/hög värme, ca 12 minuter. Köttbullarna bör ligga i ett lager. Rör om ofta så att köttbullarna inte bränns vid.
Ugn (200°C varmluft): Lägg de frysta köttbullarna i en ugnssäker form och värm i ca 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
Mikrovågsugn (800W): Lägg de frysta köttbullarna jämnt fördelade på en tallrik. Värm 1 portion (8 st) i ca 3 minut, utan lock. Tänk på att effekten mellan olika mikrovågsugnar och ugnar varierar och därmed tillagningstiden.
Köttbullarna bör värmas upp ordentligt och är klara när de är riktigt varma inuti.

Näringsvärde

Per 100 g Per portion (100 g)
Energi, kJ 994 994
Energi, kcal 238 238
Protein, g 13 13
Kolhydrater, g 7,2 7,2
Varav sockerarter, g 1,0 1,0
Fett, g 17 17
Varav mättat, g 7,0 7,0
Motsvarar som salt, g 1,7 1,7

Innehåll

Nöt- och griskött (68%), lök, potatis, ÄGG, MJÖLK, ströbröd (med VETEMJÖL), salt, svartpepparextrakt och rapsolja till stekning.