Potatishalvor Havssalt & Peppar

Potatishalvor kryddade med havssalt och peppar. Gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Tillagning

I ugn
Havssalt & Peppar blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Bred ut potatishalvorna i en långpanna. Värm mitt i ugnen 20-25 minuter i vanlig ugn eller 15-20 minuter i varmluftsugn, eller tills potatisen fått en fin gyllenbrun färg. Rör om då och då.

Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämplig tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden potatis påverkar också tiden.

I stekpanna
Värm potatishalvorna i lite matfett på svag/medelstark värme i ca 15 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100g portion (200g)
Energi, kJ 457 914
Energi, kcal 109 218
Protein, g 2,1 4,1
Kolhydrater, g 17 33
Fett, g 3,4 6,7
Varav mättat, g 0,3 0,5
Motsvarar som salt, g 0,68 1,4

Innehåll

Potatis, rapsolja, havssalt, svartpeppar och druvsocker.

Tips!

Prova att göra en ljummen potatissallad. Blanda de tillagade potatishalvorna med skivad rödlök, svarta oliver och färsk spenat. Ringla över olivolja och servera till kött, fisk eller fågel.