Bacon & Broccolipaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Bacon och Broccolipaj är en smakrik paj med bacon och broccoli i ett sprött pajskal. Krämig och god fyllning, gjord på färsk grädde och mjölk. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med svenska ägg och svenskt kött. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - För bästa resultat värm pajen i sin aluminiumform i ca 3,5 minuter. Det går även bra att värma pajen på en tallrik i lika många minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Ta ut den frysta pajen ur sin form - Placera pajen på en plåt mitt i ugnen och värm 25-30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1143 2515
Energi, kcal 273 601
Protein, g 8,6 19
Kolhydrater, g 16 36
Varav sockerarter, g 1,6 3,6
Fett, g 19 42
Varav mättat, g 11 25
Motsvarar som salt, g 1,0 2,3

Innehåll


Bacon och broccolipaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
FYLLNING: ÄGG, MJÖLK, broccoli, GRÄDDE, rökt bacon och griskött (griskött, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E450), antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250) och rökarom), OST, vatten, stärkelse, rökarom och svartpepparextrakt.
Till en paj har använts 13% broccoli, 9% ost och 6% rökt bacon.