Bacon & Broccolipaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Bacon och Broccolipaj är en smakrik paj med bacon och broccoli i ett sprött pajskal bakat med smör. Krämig och god fyllning, gjord på färsk grädde och mjölk. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med ägg från svenska frigående höns och svenskt kött. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1143 2515
Energi, kcal 273 601
Protein, g 8,6 19
Kolhydrater, g 16 36
Varav sockerarter, g 1,6 3,6
Fett, g 19 42
Varav mättat, g 11 25
Motsvarar som salt, g 1,0 2,3

Innehåll

Bacon och broccolipaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
FYLLNING: ÄGG, MJÖLK, broccoli, GRÄDDE, rökt bacon och griskött (griskött, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E450), antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250) och rökarom), OST, vatten, stärkelse, rökarom och svartpepparextrakt.
Till en paj har använts 13% broccoli, 9% ost och 6% rökt bacon.