Hur lagar man en helt vanlig ketchup fast osötad? Vår produktutvecklare Rebecka Eliasson som fick uppdraget insåg snart att det inte går att göra riktig ketchup om man ersätter sockret med sötma från jordgubbar, päron eller sötpotatis. Det påverkar både smaken, konsistensen och utseendet. Så hon struntade helt enkelt i det söta och koncentrerade sig på att hitta den rätta balansen av solmogna tomater och klassiska ketchupkryddor.
Över 40 recept senare var hon nöjd. Det visade sig att sockret inte alls behövdes. Nu hade hon en ketchup redo att provsmakas hemma hos helt vanliga familjer. En ketchup behöver ju ätas tillsammans med mat för att man ska veta om den smakar bra. Resultatet blev bättre än någon vågat hoppas på. 75 % inte bara gillade ketchupen, utan sa att de dessutom skulle köpa den. Och nu finns Felix osötade tomatketchup i butikerna i en hållbar förpackning med blått lock för alla ketchupälskare som vill avstå socker. Äntligen är det fritt fram att äta så mycket man vill!