Äntligen, osötade såser! Inget tillsatt socker, inget sötningsmedel.

 

Osötad ketchup -Felix

Tomatsmaken gör jobbet

Felix osötade ketchup har varken tillsatt socker eller sötningsmedel. Den är mindre söt jämfört med Felix original men har samma goda ketchupsmak. Det är balansen mellan solmogna tomater med sin naturliga sötma (5,3 % sockerarter) och vår kryddblandning som ger den klassiska smaken av ketchup. Samma goda smak men utan socker.

Läs mer om Felix osötade ketchup
Osötad chilisås -felix

Osötad chilisås med ännu mer tomat

Felix osötade chilisås, utan tillsatt socker och utan sötningsmedel, är en lite mindre söt chilisås där tomaten får ta för sig mer. Till 100 g chilisås används 173 g färska tomater! Passar perfekt som tillbehörssås eller som bas i grytor och köttfärssås. Felix osötade chilisås är tillagad i Blekinge av noggrant utvalda, solmogna tomater och innehåller inte konserveringsmedel. Samma goda smak men ännu nyttigare!

Läs mer om Felix osötade chilisås

Original, Mindre socker eller Osötad – Vad är skillnaden?

Alla har olika önskemål kring innehåll och smak. Därför har vi tagit fram en ketchup för varje behov. I vår nyhet Osötad ketchup är allt tillsatt socker borttaget men tomaterna är fler jämfört med originalet. Det är tomaternas naturliga sötma tillsammans med en unik blandning kryddor som ger den rätta klassiska ketchupsmaken. Nu behöver ingen avstå familjefavoriten på grund av sockret.

Felix goda original ketchup

Ketchup Original

Sötma:
Sötad med: Socker
Tomatpuré: 60%

Vårt originalrecept med balanserad sötma och fyllig smak från solmogna tomater. En vardagsälskling på alla svenska köksbord sedan 1959. Valet för dig som vill att din ketchup ska smaka precis så som den alltid har smakat.

Felix goda ketchup med mindre socker och salt

Ketchup Mindre Socker & Salt

Sötma:
Sötad med: Socker
Tomatpuré: 83%

Vill du ha en ketchup med mindre socker än Originalet men är OK med att det finns lite tillsatt socker? Då är Felix Ketchup mindre socker & mindre salt en produkt för dig. Med 83% tomat, en klassisk kryddning och 35 % mindre socker än Originalet får du en fyllig och fin smak.

Felix ketchup med stevia

Ketchup Stevia

Sötma:
Sötad med: Steviolglykosider
Tomatpuré: 85%

Felix Ketchup Stevia är valet för dig som vill ha en söt och god ketchup med så lite socker som möjligt och därför tycker att produkter med sötningsmedel är det bästa valet. Vår ketchup med stevia innehåller hela 85 % tomat (tomatpure). Sötningsmedlet steviolglykosider framställs ur växten stevia som är en växt med sitt ursprung i Sydamerika, där bladen använts i hundratals år för att bland annat ge sötma åt te.

Felix osötade ketchup

Ketchup Osötad

Sötma:
Sötad med: Inget tillsatt socker, sötningsmedel
Tomatpuré: 83%

Felix nya osötade ketchup är till för dig som vill ha en ketchup utan vare sig tillsatt socker eller sötningsmedel. Smaken är lite mindre söt men den goda ketchupsmaken är densamma! Genom att balansera övriga ingredienser och tillsätta ännu mer tomat har vi lyckats få fram en lika god ketchupsmak som Originalet men utan att tillsätta något socker eller sötningsmedel. (Endast 5,3% sockerarter från tomaterna).

Kvinna håller Felix osötade ketchupflaska

40 olika recept bakom Felix osötade ketchup

Hur lagar man en helt vanlig ketchup fast osötad? Vår produktutvecklare Rebecka Eliasson som fick uppdraget insåg snart att det inte går att göra riktig ketchup om man ersätter sockret med sötma från jordgubbar, päron eller sötpotatis. Det påverkar både smaken, konsistensen och utseendet. Så hon struntade helt enkelt i det söta och koncentrerade sig på att hitta den rätta balansen av solmogna tomater och klassiska ketchupkryddor.

Över 40 recept senare var hon nöjd. Det visade sig att sockret inte alls behövdes. Nu hade hon en ketchup redo att provsmakas hemma hos helt vanliga familjer. En ketchup behöver ju ätas tillsammans med mat för att man ska veta om den smakar bra. Resultatet blev bättre än någon vågat hoppas på. 75 % inte bara gillade ketchupen, utan sa att de dessutom skulle köpa den. Och nu finns Felix osötade tomatketchup i butikerna i en hållbar förpackning med blått lock för alla ketchupälskare som vill avstå socker. Äntligen är det fritt fram att äta så mycket man vill!