God mat.
Inga konstigheter.

Vi på Felix väljer våra råvaror med stor omsorg. Med smaken i fokus skapar vi produkter gjorda på högkvalitativa ingredienser, precis som när du lagar din mat hemma. Vi vill finnas till hands med riktigt god och bra mat och vara en hjälp i den brådskande vardagen. En viktig del i vårt arbete är att kunna erbjuda fler svenska, ekologiska och vegetariska alternativ och produkter med så lite tillsatser som möjligt. För att både du och miljön ska må bättre. Med god mat vill vi göra skillnad.

Svenskodlat och svenskproducerat

Vi på Felix lägger stor omsorg vid val av råvaror. Vi använder svenskodlat i så stor utsträckning som möjligt eftersom vi vill värna om de svenska arbetstillfällena och det svenska jordbruket. Vi ställer alltid höga krav på alla våra råvaror. Oavsett vilken gård, bärbuske, åker eller vilket grönsaksland de kommer ifrån. Maten producerar vi runt om i Sverige. Våra fabriker ligger i Eslöv, Tollarp, Vansbro, Kumla och Fågelmara.

Felix gillar ekologiskt

Vi vill bidra till bättre miljö och en bättre framtid för vår planet och alla som bor på den. Vi vill att det ska finnas alternativ för dig som vill äta ekologiskt, vare sig det beror på miljö- eller hälsoskäl. Våra ekologiska produkter har hög naturlig kvalitet och smakar alltid lika gott som de icke-ekologiska.

Vegetariskt – gott och klimatsmart!

Vi på Felix arbetar för hälsosamma och hållbara matvanor med så liten miljöpåverkan som möjligt. Vegetarisk mat har låg klimatpåverkan om man jämför med animalisk. Vi vill bidra till bättre hälsa, bättre miljö och en ökad omtanke om djuren. Vi tycker vegetarisk mat är ett viktigt och mycket spännande område och kommer arbeta för att kunna erbjuda ännu fler vegetariska alternativ.

För oss står den goda smaken i fokus, och för att en vegetarisk rätt ska bli både smakrik, hälsosam och mättande krävs lite extra omtanke vid val av råvaror och tillagning. Det har vi tagit hand om. Med Felix vegetariska alternativ blir det därför enklare och godare att välja vegetariskt – när du än känner för det.

Felix noga utvalda råvaror

Vår ambition på Felix är att laga god mat utan konstigheter. Vi ställer höga krav på våra råvaruleverantörer och vi har länge strävat efter att använda så få tillsatser som bara möjligt, även om vissa behövs för att garantera matsäkerhet och kvalitet. Redan idag väljer vi bort många av de tillsatser som Livsmedelsverket godkänner och en hel del av de vi trots allt använder är vanligt förekommande i köket hemma.