Klassisk & enkel julmat för hela familjen

Årets mysigaste högtid här med allt vad det innebär! Glittrande ljusslingor som ska snurras runt buskarna i trädgården, adventsstjärnor som ska hängas upp i fönstren, julklappar ska inhandlas till nära och kära, granar som ska kläs och, puh, mat ska tillagas till julbordet. Även om julen för många är årets mysigaste högtid, så kan den ibland också vara stressig och kravfylld. Med några av våra klassiska produkter kan du skapa julmat för hela familjen och bjuda på ett väldigt gott och traditionellt julbord på ett sätt som går både snabbt och lätt och gör det hela roligare.

Vad är traditionell svensk julmat?

Så, vad har man då på julbordet? I Sverige finns det nästan inget som ligger oss så varmt om hjärtat och är så traditionsbundet som den mat vi äter under julhelgen. Vi har samlat inspiration till klassisk och traditionell julmat där vissa rätter härstammar ända från medeltiden med även nya favoriter på våra älskade klassiker så som våra vegetariska delikatessbullar för de som önskar en grönare jul. Vilka rätter är ett måste på ditt julbord?

Skapa snabbt och enkelt ett välsmakande julbord med Felix

Med Felix går det snabbt och enkelt att duka upp ett julbord för alla och vi har många goda alternativ på julmat med smaken I fokus som när du lagar din mat hemma men som är ännu enklare att tillaga. Alltifrån klassisk rödkål, köttbullar och svensk färskpotatis och potatismos till krämig risgröt och frasiga pajer, men också juliga tillbehör så som rårörda lingon och syltlök som hjälper dig att göra just ditt julbord komplett.

Inköpslista

Gör din egen tomtegröt!

Är du även sugen på att göra en egen risgröt som både passar till jullunchen eller till ris á la malta – här hittar du tips på vårt goda risgröt recept.

God jul önskar vi på Felix!

Recept på risgröt