Närproducerat och närodlat

Vi på Felix lägger stor omsorg vid val av råvaror. Vår ambition är att laga god mat utan konstigheter. Vi ställer höga krav på våra råvaruleverantörer och vi har länge strävat efter att använda så få tillsatser som bara möjligt, även om vissa behövs för att garantera matsäkerhet och kvalitet. Redan idag väljer vi bort många av de tillsatser som Livsmedelsverket godkänner och en hel del av de vi trots allt använder är vanligt förekommande i köket hemma.

Odlare som håller färska potatisar från felix

Vi använder svenskodlat i så stor utsträckning som möjligt eftersom vi vill värna om de svenska arbetstillfällena och det svenska jordbruket. Vi tycker också att närodlad och närproducerad mat är otroligt viktigt för att värna om vår miljö. Vi ställer alltid höga krav på alla våra råvaror. Oavsett vilken gård, bärbuske, åker eller vilket grönsaksland de kommer ifrån. Maten producerar vi runt om i Sverige. Våra fabriker ligger i Eslöv, Tollarp, Vansbro, Kumla och Fågelmara.

Att odla grönsaker är ett sätt att leva och tänka på. Trots olika traditioner och tillvägagångssätt finns det en sak som förenar våra lokala odlare och samarbetspartners: Kärleken till den svenska maten och närodlade råvaror. Här kan du läsa mer om våra fantastiska odlare och hur vår mat produceras på våra Svenska gårdar.

Våra odlare