Vegetariska pitabröd med Coconut Bean Curry

4 personer 30-40 minuter
Skriv ut recept

Lunch

Enklare och godare än så här blir det inte! Testa gärna Felix färdiga Coconut Bean Curry om du inte själv vill laga. Snabbt och lättfixat – perfekt som lättare lunch.

 

Så här gör du

  1. Värm pitabröden enligt förpackningen (ska du ut på picknick, lägg dem i en tättslutande påse så de håller sig mjuka).
  2. Skiva lök och bryt blomkålen i små buketter. Bryn löken båda i en tjockbottnad gryta med rejält med olja så de får lite färg och mjuknar.
  3. Tillsätt blomkålen och fräs några minuter till.
  4. Tillsätt mer olja och lägg i currypulver, spiskummin, kryddnejlikor, senap och lagerblad i oljan så det hela får brynas lite. Kryddorna doftar då aromatiskt och utvecklar sin fulla smak i den varma oljan.
  5. Vänd sedan runt och låt kryddorna blandas med lök och blomkål.
  6. Tillsätt riven ingefära och vitlök och låt fräsa med i någon minut.
  7. Häll i tomatkross, kokosmjölk och hackade korianderstjälkar och låt det hela puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Tillsätt kikärtor, kidneybönor, spenat samt garam masala och låt bli genomvarmt.
  9. Toppa med koriander.
  10. Fyll pitabrödet med sallad och den varma Coconut Bean Curryrätten. Toppa med gräddfil eller crème fraiche.