Vegetariska burgare med avokadosalsa, picklad rödlök och sötpotatisklyftor

4 personer 30-40 minuter
Skriv ut recept

Fixa en enkel och riktigt god middag för hela familjen med FELIX Vegetariska burgare. Servera burgarna med bröd, sallad, avokadosalsa, picklad rödlök och sötpotatisklyftor.

 

Så här gör du

  1. Börja med den picklade rödlöken. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen väl. Skär potatisen i klyftor och lägg på plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt.
  3. Tillaga potatisklyftorna i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20 min.
  4. Finhacka rödlök och vitlök till avocadosalsan. Dela tomaten, skär bort kärnhuset och hacka grovt. Skala och mosa avokadon grovt.
  5. Pressa över lime och tillsätt lök, vitlök, tomat, koriander. Rör om och smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
  6. Servera tillbehören till FELIX Vegetariska burgare, se förpackning för tillagning. Lägg ev till andra favorittillbehör som tomat, ketchup, dressing m.m. Smaklig måltid!

Tips!
Felix Ekologiska Gårdspommes (syns på bilden) är också väldigt goda till våra Vegetariska Burgare!