Blåbärsgröt med kokos

4 personer 50-60 minuter
Skriv ut recept

Frukost

Risgrynsgröt och blåbär är favoriter för många, ännu godare blir de tillsammans! Toppa med kokos eller byt ut blåbär mot mango, jordgubbar eller hallon. Hinner du inte själv med att stå i köket och laga gröten? Den finns naturligtvis som en färdig Felixprodukt i din butik

Så här gör du

  1. Koka upp ris, salt, socker och vatten och sänk sedan värmen
  2. Koka riset sakta under lock på låg värme och späd med mjölk (gärna värmd) undan för undan. Rör om så att riset inte bränner fast i bottnen. Räkna med ca 50 minuters total koktid.
  3. Blanda den färdiga gröten i en kastrull med grädden och en klick smör.
  4. Värm upp och tillsätt blåbärssylten på slutet. Häll upp i tallrikar och tillsätt blåbär och kokos. Gröten går även utmärkt att äta kall, skippa smöret men rör ut med lite grädde eller mjölk.