Vitlökskroketter

Felix Vitlökskroketter är gjord på 100 % svensk potatis och kryddade med vitlök och varsamt tillagade i den finaste olja.

Tillagning

I ugn Vitlökskroketter blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Bred ut vitlökskroketterna i en långpanna. Värm mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg och lätt krispig yta. Rör om då och då. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. mängden kroketter påverkar också tillagningstiden. I stekpanna Stek vitlökskroketterna i lite matfett på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (175 g)
Energi, kJ 800 1450
Energi, kcal 190 340
Protein, g 2,2 3,9
Kolhydrater, g 24 42
Varav sockerarter, g 0,8 1,4
Fett, g 10 18
Varav mättat, g 0,7 1,2
Motsvarar som salt, g 1,0 1,8

Innehåll

Potatis, rapsolja, torkad potatis, vitlök, salt, VETESTÄRKELSE, druvsocker, förtjockningsmedel (fruktkärnmjöl), persilja och svartpepparextrakt.

Tips!

Gör små aptitretare av vitlökskroketterna. Tryck tandpetare i de tillagade kroketterna och fyll på med en bit salami, en bit brieost och en bit grillad paprika ovanpå.