Veg Burgare

Vegetariska burgare för hela familjen! Gjorda på grönsaker, röda linser, råris och solroskärnor och med en mild grillsmak som passar perfekt till burgartillbehör!  Fria från tillsatser och tillagade i Sverige.

Tillagning

Burgarna blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst.
Stekpanna:
Stek burgarna i lite olja på medelhög värme ca 20 min, vänd burgarna någon gång under tillagningen.
Ugn:
Värm ugnen till 225°C. Lägg burgarna i en ugnsfast form. Värm mitt i ugnen ca 20 minuter. Tänk på att värmen kan variera mellan olika spisar/ugnar och därmed tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g per portion 100 g
Energi, kJ 940 940
Energi, kcal 220 220
Protein, g 8,3 8,3
Kolhydrater, g 22 22
Varav sockerarter, g 1,5 1,5
Fett, g 11 11
Varav mättat, g 1 1
Motsvarar som salt, g 0,9 0,9
Fiber 3,6 3,6

Innehåll

Röda linser (28%), morot (24%), råris (18%), ÄGG, majs, potatisflingor, solroskärnor (3,5 %), lök, majsstärkelse, ärtprotein, grönsaksbuljong (havssalt, rismjöl, socker, lök, morot, pumpa, kryddor (bl.a. gurkmeja, libbsticka, fänkål), solrosolja, svamp (champinjon, shiitake)), äppelcidervinäger, vitlök, kryddor (bl.a. bockhornsklöver, rökt paprika, koriander, spiskummin), salt. Stekta i rapsolja.

Tillbehörstips!

Kika gärna på vår goda avokadosalsa, picklad rödlök och sötpotatisklyftor recept för att få lite inspiration på tillbehör till dina vegetariska burgare!