Vegetariska Burgare 400g

Vegetariska burgare för hela familjen! Gjorda på grönsaker, röda linser, råris och solroskärnor och med en mild grillsmak som passar perfekt till burgartillbehör!  Fria från tillsatser och tillagade i Sverige.

Tillagning

Burgarna blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst.
Stekpanna:
Stek burgarna i lite olja på medelhög värme ca 20 min, vänd burgarna någon gång under tillagningen.
Ugn:
Värm ugnen till 225°C. Lägg burgarna i en ugnsfast form. Värm mitt i ugnen ca 20 minuter. Tänk på att värmen kan variera mellan olika spisar/ugnar och därmed tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g per portion 100 g
Energi, kJ 940 940
Energi, kcal 220 220
Protein, g 8,3 8,3
Kolhydrater, g 22 22
Varav sockerarter, g 1,5 1,5
Fett, g 11 11
Varav mättat, g 1 1
Motsvarar som salt, g 0,9 0,9
Fiber 3,6 3,6

Innehåll

Röda linser (28%), morot (24%), råris (18%), ÄGG, majs, potatisflingor, solroskärnor (3,5 %), lök, majsstärkelse, ärtprotein, grönsaksbuljong (havssalt, rismjöl, socker, lök, morot, pumpa, kryddor (bl.a. gurkmeja, libbsticka, fänkål), solrosolja, svamp (champinjon, shiitake)), äppelcidervinäger, vitlök, kryddor (bl.a. bockhornsklöver, rökt paprika, koriander, spiskummin), salt. Stekta i rapsolja.

Tillbehörstips!

Kika gärna på vår goda avokadosalsa, picklad rödlök och sötpotatisklyftor recept för att få lite inspiration på tillbehör till dina vegetariska burgare!