Västerbot/Greveost

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (750W):
- Värm pajen från fryst
- Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik.
- Värm den i ca 3,5 minuter.
- Låt den vila någon minut innan den serveras.
Tillagning i vanlig ugn:
- Värm ugnen till 200°C.
- Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm.
Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn.
Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (210g)
Energi, kJ 883 1854
Energi, kcal 210 441
Protein, g 7,2 15,2
Kolhydrater, g 21 44
Varav sockerarter, g 2,1 4,5
Fett, g 11 23
Varav mättat, g 5,3 11
Motsvarar som salt, g 0,80 1,70

Innehåll

Filodeg: VETEMJÖL, vatten, rapsolja och salt. Fyllning: GRÄDDFIL, MJÖLK, VÄSTERBOTTENOST®, stärkelse, lök, champinjoner, GREVEOST®, kantarell, spenat, persilja, salt, potatismjöl, svartpeppar, karl Johan svamp.
Till en paj har använts 12,5% VÄSTERBOTTENOST® och 2,5% GREVEOST®.