Thai Kaeng Ped Gai

Felix Thai Kaeng Ped Gai är Kycklinggryta i röd currysås med spännande kryddor som citrongräs och smakrik Thai basilika. Serveras med salladslök och jasminris. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Tillagad i Eslöv i hjärtat av Skåne. Smaklig måltid!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn 750 W, från fryst:

1. Stick några hål i plastfolien som täcker skålen.
2. Värm i ca 6 minuter.
3. Rör om.
4. Vänta någon minut innan du börjar äta.

Tänk på att effekten mellan olika mikrovågsugnar varierar och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g 1 portion, 380 g
Energi, kJ 430 1650
Energi, kcal 100 390
Protein, g 4,9 19
Kolhydrater, g 12 46
Varav sockerarter, g 1,1 4,0
Fett, g 3,8 15
Varav mättat, g 2,7 10
Motsvarar som salt, g 0,9 3,2

Innehåll

Kokt jasminris 35%, kokosmjölk, grillad kycklingfilé 12%, bambuskott 8%, paprika 7%, salladslök 3%, lök, röd currypasta (vitlök, chili, citrongräs, salt, lök, galanga, limeblad, fänkål, koriander), vitlök, fisksås (ANSJOVISEXTRAKT, salt, socker), kryddor (bl.a. chilipeppar, kaffir lime), rapsolja, naturlig arom (bl.a. kyckling, cilantro, basilika, ingefära, citrongräs), kokosmjölkspulver, MJÖLKPROTEIN, modifierad potatisstärkelse, salt, naturligt färgämne paprikaextrakt.