Tärnad Potatis

Felix Tärnad Potatis är gjord på 100 % svensk potatis och är perfekt att använda till hemlagad pytt och mycket mer. Potatisen är varsamt förvälld för bästa resultat.

Tillagning

I stekpanna Tärnad potatis blir bäst om du tillagar den direkt från djupfryst. Stek den tärnade potatisen i lite matfett på medelstark värme 10-15 minuter eller tills potatisen känns färdig och fått fin färg. Rör om då och då. krydda med salt och peppar. I kastrull Lägg den tärnade potatisen i kokande, lättsaltat vatten och låt koka i ca 5 minuter, eller tills potatisen känns färdig.

Näringsvärde

100 g portion (200 g)
Energi, kJ 360 700
Energi, kcal 90 180
Protein, g 1,8 3,6
Kolhydrater, g 18 36

Innehåll

Potatis, förvälld.

Tips!

Använd tärnad potatis till omelett eller frittata. Stek potatisen med exempelvis lök, aubergine och paprika. Tillsätt italiensk salsicciakorv och avsluta med att hälla över äggstanning. Stek vidare på låg temperatur så att äggstanningen stelnar. Toppa med riven ost.