Svensk Färskpotatis

Med Felix Svensk Färskpotatis kan du njuta av den goda primören året runt. Potatisen plockas under några korta svenska sommarveckor och fryses på ett speciellt sätt så att de behåller sin utmärkta kvalitet.

Tillagning

I kastrull Svensk färskpotatis skall tillagas direkt från djupfryst. Lägg potatisen i kokande lättsaltat vatten - tillsätt gärna lite färsk dill. Låt potatisen småkoka 20-25 minuter eller tils den känns mjuk. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av väl. Servera.

Näringsvärde

100 g portion (160 g)
Energi, kJ 340 550
Energi, kcal 80 130
Protein, g 1,5 2,4
Kolhydrater, g 17 27

Innehåll

Potatis med skal.

Tips!

Skiva den kokta potatisen och blanda med pesto, parmesanost och lättkokt grön sparris. Toppas med färsk basilika. Gott året om.