Stor Ost&Skinkpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. Felix Ost och Skinkpaj har ett sprött pajskal med en härlig fyllning av ost, skinka, broccoli och mozzarella. Gjord på färsk grädde och mjölk. Passar bra som en större lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (750W): - Värm pajen från fryst- Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 175°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm 30 - 35 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Tipsför att få ett sprödare pajskal - värm i vanlig ugn!

Näringsvärde

Per 100 g 1 paj 300g
Energi, kJ 1120 3370
Energi, kcal 270 800
Protein, g 10 31
Kolhydrater, g 16 47
Varav sockerarter, g 1,8 5,4
Fett, g 18 55
Varav mättat, g 8,9 27
Motsvarar som salt, g 1,1 3,3

Innehåll

Pajdeg: VETEMJÖL, margarin (palm- och rapsolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt. Fyllning: OST, ÄGG, MJÖLK, rökt skinka (skinka, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel natriumaskorbat, konserveringsmedel E250 och rökarom), GRÄDDE, broccoli, MOZZARELLAOST, stärkelse, salt, kryddor (bl a vitlök) och kryddextrakt. Till en paj har använts 14% ost, 11% skinka och 3% mozzarellaost. Totalt har 17% ost använts.