Stor Kyckling & Baconpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. En fusion mellan två populära Felix pajer – Kyckling & Broccoli och Bacon & Broccoli – ger en extra krämig och god kyckling & baconpaj gjord på ost och gräddfil. Passar bra som en större lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (750W): - Värm pajen från fryst- Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 175°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen, utan form, och värm i 30-35 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Tipsför att få ett sprödare pajskal - värm i vanlig ugn!

Näringsvärde

Per 100 g 1 paj 300 g
Energi, kJ 1050 3160
Energi, kcal 250 760
Protein, g 8,4 25
Kolhydrater, g 18 54
Varav sockerarter, g 3,4 10
Fett, g 16 48
Varav mättat, g 7,0 21
Motsvarar som salt, g 1,2 3,7

Innehåll

Pajdeg: VETEMJÖL, margarin (palm- och rapsolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt. Fyllning: SMÄLTOST (OST, vatten, SMÖR, SKUMMJÖLKSPULVER, tomatpuré, smältsalt E339, syra citronsyra och kryddor [bl a paprika, dill och vitlök]), broccoli, stekt lök (lök och rapsolja), GRÄDDFIL, tillagad kycklingfilé, bacon (griskött, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250 och rökarom), ÄGG, druvsocker, salt, stärkelse, kryddor, kryddextrakt (bl a spiskummin) och naturlig arom. Till en paj har använts 6,5% kyckling och 6,5% bacon.