Stor Kyckling & Baconpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. En fusion mellan två populära Felix pajer – Kyckling & Broccoli och Bacon & Broccoli – ger en extra krämig och god kyckling & baconpaj gjord på ost och gräddfil. Passar bra som en större lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - För bästa resultat värm pajen i sin aluminiumform i ca 5 minuter. Det går även bra att värma pajen på en tallrik i lika många minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Ta ut den frysta pajen ur sin form - Placera pajen på en plåt mitt i ugnen och värm 25-30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100 g 1 paj 300 g
Energi, kJ 1102 3306
Energi, kcal 263 790
Protein, g 8,4 25
Kolhydrater, g 17 51
Varav sockerarter, g 3,5 11
Fett, g 18 53
Varav mättat, g 10 31
Motsvarar som salt, g 1,1 3,4

Innehåll

Kyckling och baconpaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
Fyllning: Smältost (OST, vatten, SMÖR, SKUMMJÖLKSPULVER, tomatpuré, kryddor (bl.a. dill), smältsalt (E339) och surhetsreglerandemedel (citronsyra)), broccoli, stekt lök (lök och rapsolja), GRÄDDFIL, grillad kyckling (kyckling, potatismjöl och salt), rökt bacon och griskött (griskött, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel (E450), antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250) och rökarom), stärkelse, ÄGGPULVER, salt, kryddor (bl.a. cayennepeppar, spiskummin och vitlök) och socker.
Till en paj har använts 19% broccoli, 7% grillad kyckling och 7% rökt bacon.