Stor Köttfärspaj

Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. Felix Köttfärspaj har ett sprött pajskal fyllt med en härligt god köttfärs smaksatt med tomat, paprika och chili och toppad med en örtcreme. Passar bra som en större lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (750W): - Värm pajen från fryst- Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 175°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm i ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.
Tips för ett ännu sprödare pajskal - värm i vanlig ugn!

Näringsvärde

Per 100g 1 paj 300g
Energi, kJ 910 2740
Energi, kcal 220 650
Protein, g 8,2 25
Kolhydrater, g 16 47
Varav sockerarter, g 1,7 5,1
Fett, g 13 39
Varav mättat, g 5,7 17
Motsvarar som salt, g 1,1 3,4

Innehåll

PAJDEG: VETEMJÖL, margarin (palm- och rapsolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt. FYLLNING: Stekt nötkött (nötkött, vatten, potatismjöl, HAVREMJÖL, salt, kryddor [bl a paprika] och kryddextrakt), vatten, tomatpuré, OST, paprika, tomat, CRÈME FRAICHE, stekt lök (lök och rapsolja), inulin (fiber av cikoriarot), kryddor (bl a basilika, oregano, vitlök och chilipeppar), stärkelse, köttbuljong av nöt, salt och kryddextrakt. Till en paj har använts 18% stekt nötkött, 6% paprika och 5% tomat.