Sour Cream & Onion Potatisklyftor

Felix Sour Cream & Onion Potatisklyftor har en spännande smak av gräddfil och lök. Klyftorna är varsamt tillagade av svensk potatis i fin rapsolja för den rätta frasiga ytan.

Tillagning

I ugn Klyftorna blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Bred ut klyftorna på ett bakplåtspapper i en långpanna eller i en lätt insmord ungssäker form. Värm mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills de fått en fin och gyllenbrun färg. Rör om då och då.Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid därför kan skifta något. Mängden klyftor påverkar också tillagningstiden. I stekpanna (teflon) Värm klyftorna i lite matfett på svag/medel stark värme i 10-15 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (200 g)
Energi, kJ 550 1100
Energi, kcal 140 270
Protein, g 1,9 3,8
Kolhydrater, g 20 40
Varav sockerarter, g 1,7 3,4
Fett, g 4,7 9,4
Motsvarar som salt, g 0,9 1,8

Innehåll

Potatis, rapsolja, salt, MJÖLKPULVER, kryddor (bl a lök och persilja), MJÖLKSOCKER, socker, potatisstärkelse, syra (mjölksyra), druvsocker, lökextrakt, och naturlig arom.

Tips!

Servera med keso med hackad koriander och lite flytande honung. Smaka av med svartpeppar. Gott till grillade kotletter.