Skaldjurspaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Skaldjurspaj har en krämig fyllning med räkor, dill och färsk grädde och mjölk i ett sprött pajskal. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1147 2523
Energi, kcal 274 603
Protein, g 11 24
Kolhydrater, g 17 38
Varav sockerarter, g 1,4 3,0
Fett, g 18 39
Varav mättat, g 8,3 18
Motsvarar som salt, g 1,1 2,5

Innehåll

Pajdeg: VETEMJÖL, margarin (raps- och palmolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt.
Fyllning: ÄGG, MJÖLK, RÄKOR, OST, GRÄDDE, KRABBA, dill, stärkelse, naturlig arom (bl.a. FISK), socker, salt och kryddor.
Till en paj har använts 16% SKALDJUR