Rotmos 9 portioner

Tillagning

Tillagning: Tips! Vill du ha ett fylligare mos går det bra att byta ut en del av vattnet mot buljong eller spad från fläskkorv eller rimmad oxbringa. Smaksätt gärna med lite svart- eller kryddpeppar. I kastrull: Koka upp vattnet, tag bort kastrullen från värmen och vispa ner pulvret. Vattenkokare: 3 port: Häll 5 dl kokande vatten i skål. Vispa ner pulvret från 1 påse i det varma vattnet. I mikrovågsugn, 750 W: 3 port: Vispa ner pulvret från 1 påse i 5 dl vatten. Värm på hög effekt i ca 4 ½ minut. Vispa till mos.

Näringsvärde

Per 100 g tillagat mos 100 g pulver Per portion 200 g tillagat mos
Energi, kJ 220 1356 430
Energi, kcal 50 321 100
Protein, g 1,3 8,1 2,6
Kolhydrater, g 10 64 20
Varav sockerarter, g 1,5 9,3 2,9
Fett, g 0,2 1,1 0,3
Motsvarar som salt, g 0,6 3,5 1,1

Innehåll

Torkad potatis 74%, torkad kålrot 20%, salt, torkad morot 1,5%, naturlig arom (bl.a. persilja), svartpepparextrakt, gurkmeja, stabiliseringsmedel (E450, E471) och antioxidationsmedel (E223 SULFIT, E300 och E304). Kan innehålla spår av MJÖLK.