Rosa Gold klyftor

Felix Rosa Gold Potatisklyftor är gjorda på den vackert rödlila potatissorten Rosa Gold från tre utvalda odlare i södra Sverige. För att få till extra goda och krispiga potatisklyftor tillagas de med skalet på.

Tillagning

TILLAGNING
I ugn:
Potatisklyftorna blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225° C. Bred ut klyftorna i en långpanna. Värm mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills de fått en fin och gyllenbrun färg. Rör om då och då. Salta lätt och servera. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden potatis påverkar också tillagningstiden.
I stekpanna
Värm potatisklyftorna i lite matfett på svag/medel stark värme i 10-15 min. Rör om då och då.

Näringsvärde

580 1160
Energi, kcal 140 280
Protein, g 2,2 4,4
Kolhydrater, g 20 40
Varav sockerarter, g 0,7 1,4
Fett, g 4,8 9,6

Innehåll

Svensk potatis, rapsolja och druvsocker.