Ravioli i köttsås

Felix Raviolikuddar i mustig köttsås är en lättlagad och god middag för stora och små. Bara att värma och servera. Innehåller inga konserveringsmedel.

Tillagning

Tillagning i kastrull. Värm under försiktig omrörning. Smaka ev av med färska örter som basilika, salvia eller vitlök. Servera gärna med sallad och riven ost.
Tillagning i mikrovågsugn. Värm i en skål med lock på hög effekt (max 750 W) 3-4 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g per portion (280 g)
Energi, kJ 350 970
Energi, kcal 80 230
Protein, g 3,3 9,2
Kolhydrater, g 10 28
Varav sockerarter, g 2,5 7,0
Fett, g 3,0 8,4
Varav mättat, g 0,6 1,7
Motsvarar som salt, g 1,2 3,4

Innehåll

Ravioli: DURUMVETEMJÖL, vatten, nötkött, ÄGG, VETEMJÖL, lök, salt (med jod), rapsolja, tomatpuré, vitlök, kryddor (bl.a. kanel, koriander, muskot och chili), socker och jäst. Köttfärssås: Vatten, tomatpuré, griskött, champinjoner, morötter, lök, rapsolja, socker, salt, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl), kryddor (bl.a. chili, koriander, spiskummin och vitlök), jästextrakt och kryddextrakt. Till Ravioli i köttfärssås har använts 6,4% gris- och nötkött.