Raggmunkar

Felix raggmunkar med potatis, ägg, mjöl och salt. Bara att tillsätta vatten och så har du middagen klar.

Tillagning

Vispa ner påsarnas innehåll i en skål med 7 dl vatten (en påse till 3,5 dl vatten). Låt stå ett par minuter. Grädda med margarin eller smör. Vispa upp smeten från skålens botten då och då under gräddningen.

Näringsvärde

100 g stekt raggmunk 100 g pulver Portion ca 180 g stekt raggmunk
Energi, kJ 741 1458 1335
Energi, kcal 177 349 319
Protein, g 3,5 9,3 6,2
Kolhydrater, g 25 67 44
Varav sockerarter, g 0,4 1,0 0,7
Fett, g 6,7 3,3 12
Varav mättat, g 2,8 0,6 5,1
Motsvarar som salt, g 1,0 2,6 1,9

Innehåll

Råriven torkad potatis, VETEMJÖL, RÅGSIKT, ÄGGULEPULVER, salt och KORNMALTSMJÖL.