Raggmunkar

Felix raggmunkar med potatis, ägg, mjöl och salt. Bara att tillsätta vatten och så har du middagen klar.

Tillagning

Vispa ner påsarnas innehåll i en skål med 7 dl vatten (en påse till 3,5 dl vatten.) Låt stå ett par minuter. Grädda med margarin eller smör. Vispa upp smeten från skålens botten då och då under gräddningen.

Näringsvärde

100 g stekt raggmunk Portion ca 180 g stekt raggmunk
Energi, kJ 900 1450 1620
Energi, kcal 220 340 390
Protein, g 3,2 9,1 5,7
Kolhydrater, g 23 67 41
Varav sockerarter, g 0,7 1,9 1,2
Fett, g 12 3,0 22
Varav mättat, g 1,6 0,6 2,8
Motsvarar som salt, g 1,2 2,9 2,1

Innehåll

Råriven torkad potatis, rågsikt, vetemjöl, äggulepulver och salt.