Potatiskroketter

Felix Potatiskroketter är frasiga kroketter gjord på noga utvald svensk potatis, milt kryddade och tillagade i den finaste rapsolja.

Tillagning


I ugn
Potatiskroketter blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Bred ut potatiskroketterna i en långpanna. Värm mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Rör om då och då. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämplig tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden kroketter påverkar också tillagningstiden.
I stekpanna
Stek potatiskroketterna i lite matfett på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (175 g)
Energi, kJ 850 1450
Energi, kcal 200 350
Protein, g 1,9 3,3
Kolhydrater, g 25 44
Varav sockerarter, g 0,9 1,6
Fett, g 10 18
Varav mättat, g 0,7 1,2
Motsvarar som salt, g 1,0 1,8

Innehåll


Potatis*, rapsolja, torkad potatis, salt, VETESTÄRKELSE, druvsocker, förtjockningsmedel (fruktkärnmjöl) och svartpepparextrakt.
*Svenskt ursprung

Tips!

En klassiker i köket är oxfilé, bearnaisesås, baconlindade brytbönor och potatiskroketter. Alltid lika gott.