Potatisgratäng

Felix Potatisgratäng är en riktigt krämig potatisgratäng som räcker till hela familjen. Gjord på svensk potatis, grädde, ost och lök.

Tillagning

I ugn. Potatisgratäng blir bäst om du tillagar den direkt från djupfryst. Häll ut önskad mängd potatisgratäng i en ungssäger form. (Välj en form så stor att potatislagret blir ca 3 cm djupt.) Grädda gratängen i 225° C, 25-35 minuter. Strö gärna över lite riven ost mot slutet av gräddningen. Vid tjockare lager av potatis, öka gräddningstiden och vid tunnare lager, minska tiden. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något.

Näringsvärde

100 g portion (250 g)
Energi, kJ 480 1200
Energi, kcal 110 290
Protein, g 4,0 10
Kolhydrater, g 12 29
Varav sockerarter, g 1,5 3,9
Fett, g 5,5 14
Varav mättat, g 3,4 8,5
Motsvarar som salt, g 0,9 2,3

Innehåll

Potatis, GRÄDDE (18%), vatten, MJUKOST (8%) (OST, vatten, SMÖR, SKUMMJÖLKSPULVER, smältsalt natriumfosfat, naturlig arom, citronsyra), OST (7%), lök (4%), förtjockningsmedel (modifierad potatisstärkelse och xantan), salt, och kryddextrakt (peppar och vitlök).

Tips!

Passar både till vegetariskt och kött. Portionera den frusna gratängen i ugnsfasta portionsskålar och toppa med smakrik ost innan du tillagar gratängen i ugn. Perfekt till bjudningen.