Potatisbullar 1500g

Felix Potatisbullar är gjord på finriven svensk potatis och tillagat i rapsolja för att bli krispigt goda. En äkta husmanskostklassiker.

Tillagning

I ugn Potatisbullar blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225° C. Lägg Potatisbullarna i en långpanna. Värm mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är genomvärma och fått fin färg. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden potatisbullar påverkar också tillagningstiden. I stekpanna Stek potatisbullarna i lite matfett på svag värme, 10-15 minuter.

Näringsvärde

100 g portion (220 g)
Energi, kJ 650 1450
Energi, kcal 160 350
Protein, g 2,5 5,5
Kolhydrater, g 22 48
Fett, g 6,0 13
Motsvarar som salt, g 1,0 2,2

Innehåll

Potatis, rapsolja, potatispulver, salt, druvsocker och svartpepparextrakt.

Tips!

Servera exempelvis med grillad grön sparris, hyvlad parmesan, ruccola och ett citronsmör med chili.