Pommes Chateau 1800g

Felix Pommes Chateau är gjord på 100 % svensk potatis i klyftor och tillagad i god rapsolja. Bara att värma i ugnen och servera till lunch eller middag.

Tillagning

I ugnPommes Chateau blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225° C. Bred ut Pommes Chateau i en långpanna. Värm mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills de fått en fin och gyllenbrun färg. Rör om då och då. Salta lätt och servera. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden klyftor påverkar också tillagningstiden. I STEKPANNA Värm ommes chateau i lite matfett på svag/medel stark värme i 10-15 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (200 g)
Energi, kJ 600 1150
Energi, kcal 140 280
Protein, g 2,2 4,4
Kolhydrater, g 20 40
Varav sockerarter, g 0,7 1,4
Fett, g 4,8 9,6

Innehåll

Potatis. rapsolja och druvsocker.

Tips!

Gott tillbehör är att riva en gurka och krama ur vätskan. Riv sedan äpple och strimla isbergssallad. Blanda allt med crème fraiche och smaksätt med pepparrot.