Ost & Skinkpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Ost och Skinkpaj har en krämig fyllning, smakrik ost och rökt skinka i ett sprött pajskal. Gjord på färsk grädde och mjölk. En av våra mest omtyckta varianter. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med svenska ägg och svenskt kött. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1172 2578
Energi, kcal 280 616
Protein, g 11 24
Kolhydrater, g 17 37
Varav sockerarter, g 1,4 3,2
Fett, g 19 41
Varav mättat, g 9,2 20
Motsvarar som salt, g 1,1 2,5

Innehåll

Pajdeg: VETEMJÖL, margarin (raps- och palmolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt.
Fyllning: OST, rökt skinka (skinka, vatten, salt, druvsocker, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250 och rökarom), MJÖLK, ÄGG, GRÄDDE, salt, stärkelse och kryddextrakt.
Till en paj har använts 18% OST och 13% skinka.