Mozzarella ock Körsbärstomatpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix finaste ostpaj Mozzarellaost och Körsbärstomat har en fin kombination av mozzarellaost, tomat och basilika och är toppad med röd pestocreme i ett sprött pajskal. Gjord på färsk grädde och mjölk. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Denna produkt är lakto-ovo vegetarisk.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst- Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i 3,5 - 4 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca. 30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (230 g)
Energi, kJ 1026 2359
Energi, kcal 245 564
Protein, g 7,9 18
Kolhydrater, g 17 40
Varav sockerarter, g 2,2 5,1
Fett, g 16 36
Varav mättat, g 7,2 17
Motsvarar som salt, g 1,0 2,4

Innehåll

PAJDEG: VETEMJÖL, margarin (raps- och palmolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt.
FYLLNING: ÄGG, MJÖLK, MOZZARELLAOST, körsbärstomat, spenat, GRÄDDE, tomat, OST, FÄRSKOST, tomatpesto (vatten, soltorkad tomat, rapsolja, vinäger, PARMESANOST, MJÖLKPULVER, salt, vitlök och kryddor), soltorkad tomat, tomatpuré, basilika, salt, stärkelse, kryddor (bl.a. vitlök) och kryddextrakt.
Till en paj har 10% MOZZARELLA och 8% körsbärstomater använts.