Mexikansk Tacopaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Mexikansk Tacopaj är en mexikanskinspirerad paj med tacokryddad köttfärs, cremé fraiche, majs, paprika och sting av jalapenopeppar i ett sprött pajskal. En av våra populäraste pajer. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med svenska ägg och svenskt kött. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1332 2930
Energi, kcal 318 700
Protein, g 8,5 19
Kolhydrater, g 22 48
Varav sockerarter, g 2,0 4,4
Fett, g 22 48
Varav mättat, g 9,7 22
Motsvarar som salt, g 1,1 2,4

Innehåll

PAJDEG: VETEMJÖL, margarin (raps- och palmolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt.
FYLLNING: Stekt nötfärs (nötkött, vatten, VETEMJÖL och salt), CRÈME FRAICHE, OST, lök, paprika, tomat, majs, jalapeñopeppar, vatten, salt, stärkelse, kryddor (bl.a. vitlök, chili och spiskummin) och naturlig arom.

Till en paj har använts 16% stekt nötfärs (vilket motsvarar 14% nötkött), 16% CRÈME FRAICHE, 0,7% jalapeñopeppar och 3,3% majs.