Filodegspaj Lax och Körsbärstomat

Felix Filodegspaj Lax och Körsbärstomat är en extra spröd och frasig paj gjord på filodeg, med en krämig fyllning av lax och körsbärstomater. Gjord på bara naturliga råvaror. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (750W):
- Värm pajen från fryst
- Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik.
- Värm den i ca 3,5 minuter.
- Låt den vila någon minut innan den serveras.
Tillagning i vanlig ugn:
- Värm ugnen till 200°C.
- Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm.
Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn.
Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 931 2048
Energi, kcal 222 489
Protein, g 5,7 12
Kolhydrater, g 20 45
Varav sockerarter, g 1,7 3,7
Fett, g 13 28
Varav mättat, g 5,2 11
Motsvarar som salt, g 0,9 2,0

Innehåll

Filodeg: VETEMJÖL, vatten, rapsolja och salt. Fyllning: CRÈME FRAICHE, YOGHURT, LAX, körsbärstomat, tomat, tomatpuré, lök, fänkål, stärkelse, dill, salt och svartpeppar. Till en paj har använts 10% LAX och 10% körsbärstomat.