Kyckling & Broccolipaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Kyckling och Broccolipaj är en underbart god och krämig paj med kycklingbitar och broccoli i ett sprött pajskal. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med svenska ägg. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 3,5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (215 g)
Energi, kJ 1114 2394
Energi, kcal 266 572
Protein, g 11 24
Kolhydrater, g 18 39
Varav sockerarter, g 2,7 5,8
Fett, g 16 35
Varav mättat, g 7,3 16
Motsvarar som salt, g 1,2 2,6

Innehåll

Pajdeg: VETEMJÖL, margarin (raps- och palmolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt.
Fyllning: SMÄLTOST (OST, vatten, SMÖR, SKUMMJÖLKSPULVER, tomatpuré, smältsalt E339, syra citronsyra och kryddor [bl.a. paprika, dill och vitlök]), tillagad kycklingfilé, broccoli, stekt lök (lök och rapsolja), GRÄDDFIL, OST, ÄGG, salt, kryddor (bl.a. cayenne, spiskummin och vitlök).
Till en paj har använts 16% tillagad kycklingfilé och 15% broccoli.