Krögarpytt Kyckling

Felix Krögarpytt Kyckling är en smakrik pytt i panna av finskuren krispig potatis med kyckling morot och persilja. Tillagad i Eslöv i hjärtat av Skåne.

Tillagning

Stekpanna: Krögarpytt Kyckling blir bäst om den tillagas otinad. Bryn smör eller margarin och stek på hög värme i 12-15 minuter. Vänd pytten då och då.
OBS! Rör man för ofta är det svårt att få stekyta på pytten.
Vid tillagning i teflonpanna kan man steka utan tillsats av matfett.
Ugn/Varmluftsugn: Värm ugnen till 200°C (varmluftsugn 175°C). Häll den frysta pytten i en eldfast form. Värm mitt i ugnen i ca 35 minuter (varmluftsugn ca 30 min), beroende på formens storlek.
Rör gärna om i pytten efter halva tiden.
Mikrovågsugn (750 W): Lägg den frysta pytten jämnt fördelad på en tallrik eller ett serveringsfat. Värm 1 portion (350 g) i ca 7 minuter.
Tänk på att effekten mellan olika ugnar varierar och därmed tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100 g Per portion 350 g
Energi, kJ 600 600 2150
Energi, kcal 150 150 500
Protein, g 4,8 4,8 17
Kolhydrater, g 17 17 59
Varav sockerarter, g 3,8 3,8 13
Fett, g 6,3 6,3 22
Varav mättat, g 0,8 0,8 2,8
Motsvarar som salt, g 1,0 1,0 3,5

Innehåll

Potatis, kokt kyckling 17 %, morot, lök, rapsolja, persilja, worcestershiresås (vatten, socker, ättika, kryddor bl.a. chilipeppar, vitlök, muskot och libbsticka, maltvinäger från KORN, lök, arom och salt), kryddor (bl.a. paprikapulver), hönsbuljong och naturlig arom.

Recepttips!

Vill du variera din pytt kan du testa att servera med en fräsch sallad och en god kall sås, exempelvis tzatziki. Gör din egen tzatziki: 2dl grekisk yoghurt, 1/2 urkramad riven gurka, 1 klyfta finhackad vitlök. Tillsätt salt och peppar efter smak.