Krögarpytt Klassisk 1500g

Felix Krögarpytt är vår klassiska finskurna pytt i panna av krispig stekt potatis, korv, kött och lök. Gjord på 100% svenskt kött och potatis från svenska odlingar. Tillagad i Eslöv i hjärtat av Skåne.

Tillagning

Stekpanna: Krögarpytt Klassisk blir bäst om den tillagas otinad. Bryn smör eller margarin och stek på hög värme i 12-15 minuter. Vänd pytten då och då. OBS! Rör man för ofta är det svårt att få stekyta på pytten.
Vid tillagning i teflonpanna kan man steka utan tillsats av matfett. Ugn/Varmluftsugn: Värm ugnen till 200°C (varmluftsugn 175°C). Häll den frysta pytten i en eldfast form. Värm mitt i ugnen i ca 35 minuter (varmluftsugn ca 30 min), beroende på formens storlek. Rör gärna om i pytten efter halva tiden.
Mikrovågsugn (750 W): Lägg den frysta pytten jämnt fördelad på en tallrik eller ett serveringsfat. Värm 1 portion (360 g) i ca 7 minuter.
Tänk på att effekten mellan olika ugnar varierar och därmed tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100 g 100 g Per portion 360 g
Energi, kJ 800 800 2850
Energi, kcal 190 190 700
Protein, g 4,2 4,2 15
Kolhydrater, g 21 21 76
Varav sockerarter, g 2,9 2,9 10
Fett, g 9,1 9,1 33
Varav mättat, g 1,9 1,9 7,0
Motsvarar som salt, g 0,9 0,9 3,3

Innehåll

Potatis, korv (nöt- och griskött, vatten, potatismjöl, kryddor (paprikapulver, vitlök), svartpepparextrakt, salt, nötköttsprotein, potatisfiber, rökarom, antioxidationsmedel askorbinsyra, natriumaskorbat och -citrat och konserveringsmedel natriumnitrit), lök, rapsolja, griskött (salt), nötkött (sammansatt nötkött, salt) och worcestershiresås (vatten, socker, ättika, kryddor bl.a. chilipeppar, vitlök, muskot och libbsticka, maltvinäger från KORN, lök, arom och salt).
Pytten innehåller 21 % kött.

Tips!

Servera gärna med ett stekt ägg, Felix Skivade Rödbetor och ett gott knäckebröd.