Krögarpytt BBQ

Felix Krögarpytt BBQ är en finskuren och kryddigare pytt i panna av krispig stekt potatis, bacon, korv och jalapeños. Tillagad i Eslöv i hjärtat av Skåne.

Tillagning

Stekpanna: Krögarpytt BBQ blir bäst om den tillagas otinad. Bryn smör eller margarin och stek på hög värme i 12-15 minuter. Vänd pytten då och då.
OBS! Rör man för ofta är det svårt att få stekyta på pytten.
Vid tillagning i teflonpanna kan man steka utan tillsats av matfett.
Ugn/Varmluftsugn: Värm ugnen till 200°C (varmluftsugn 175°C). Häll den frysta pytten i en eldfast form. Värm mitt i ugnen i ca 35 minuter (varmluftsugn ca 30 min), beroende på formens storlek.
Rör gärna om i pytten efter halva tiden.
Mikrovågsugn (750 W): Lägg den frysta pytten jämnt fördelad på en tallrik eller ett serveringsfat. Värm 1 portion (350 g) i ca 7 minuter.
Tänk på att effekten mellan olika ugnar varierar och därmed tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100 g Per portion 350 g
Energi, kJ 650 2350
Energi, kcal 160 550
Protein, g 5,7 20
Kolhydrater, g 19 65
Varav sockerarter, g 3,1 11
Fett, g 6,5 23
Varav mättat, g 1,8 6,3
Motsvarar som salt, g 1,0 3,6

Innehåll

Potatis, lök, korv (nöt- och griskött, vatten, potatismjöl, kryddor bl.a. cayennepeppar, svartpepparextrakt, salt, köttprotein, potatisfiber, rökarom, antioxidationsmedel askorbinsyra, natriumaskorbat och -citrat och konserveringsmedel natriumnitrit), skinka (griskött, salt, druvsocker, rökarom, antioxidationsmedel natriumaskorbat, konserveringsmedel natriumnitrit och stabiliseringsmedel natriumdifosfat), stekt bacon (sidfläsk, socker, salt, honung, fruktextrakt, rökarom, stabiliseringsmedel natriumtrifosfat, konserveringsmedel natriumnitrit), grön och röd jalapeño, kryddor (bl.a. paprikapulver och vitlök), rapsolja och svartpepparextrakt. Pytten innehåller 20 % kött.

Tips!

Servera med Felix BBQ Sweet & Smokey sås och Felix Hel Saltgurka. Eller skär grillad paprika i mindre bitar och lägg i pytten när du steker. Servera med mild feferoni.