Krispiga Minirösti

Felix Krispiga Minirösti är gjord på 100 % svensk potatis. Knapriga potatisrösti som passar både till fest och vardag. Röstin är gjord på riven svensk potatis blandat med lök.

Tillagning

I ugn.
Krispiga Minirösti blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Bred ut Minirösti i en långpanna. sätt in långpannan mitt i ugnen. tillaga 15-20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Rör om försiktigt efter halva tiden.

Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att läpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden minirösti påverkar också tiden.

I stekpanna
Värm minirösti i lite matfett på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då.

Näringsvärde

100g portion (175g)
Energi, kJ 789 1381
Energi, kcal 189 331
Protein, g 2,1 3,7
Kolhydrater, g 24 42
Fett, g 8,7 15
Varav mättat, g 0,6 1,1
Motsvarar som salt, g 0,95 1,7

Innehåll

Potatis, rapsolja, modifierad stärkelse, torkad lök, salt, kryddextrakt och druvsocker.

Tips!

Prova att göra en asiatisk räkblandning med yoghurt, räkor, koriander, chili och lime. Lägg lite på varje rösti och garnera med syltad ingefära.